Kövessen bennünket Facebook oldalunkon!

ANTIK HANGTÁLAK

<< VISSZA A HANGTÁLAKHOZ

Hangtálakkal kereskedők és azokat vásárlók azt tapasztalják, hogy az antik hangtálak iránt egyre növekszik a kereslet. Évekkel ezelőtt főként a régiségek iránt érdeklődők és a gyűjtők voltak azok akik régi darabokat vásároltak, mára azonban ez a helyzet megváltozott. Manapság a hangterapeuták ha csak tehetik, szert tesznek egy-egy régi darabra az antik hangtálak fokozott gyógyító ereje miatt.

Az antik hangtálak hangjának gazdagsága, erőteljesebb gyógyító ereje több okra is visszavezethető.

Elsődleges ok
Régen a kibányászott fémekből feldolgozás előtt nem vonták ki azonnal az értékes kisérő anyagokat, így a régi hangtálakhoz felhasznált alapanyag érthető módon gazdagabb lehetett, mint a ma készülő hangtálaké.

Másodlagos ok

A megmunkálás módja is változott az idők folyamán. Gyakran megfigyelhetjük, hogy a régi hangtálak fala vékonyabb, így nemcsak ütésre, de dörzsölésre is érzékenyebben reagál. Tapasztalatok szerint diagnosztizálás során a régi hangtálak érzékenyebben reagálnak.

Harmadik ok
A szakralitás területén keresendő. A régi hangtálak közül sokat használtak szent rítusokhoz, ceremóniákhoz.

Tibeti hangtálakat ha lehet, egy életen át érdemes megtartani. Nemcsak az antik darabokat, az újakat is. Aki most vásárol új hangtálakat, húsz év múlva azt fogja tapasztalni, hogy hangszerének ára jelentősen megemelkedett, hiszen akkor régi hangtálak Ázsiából már nemigen fognak piacra kerülni. Valószínű hogy addigra elfogynak, és csak másodlagos kereskedésben cserélnek majd gazdát, ami jelentős áremelkedést idéz elő.

Antik hangtál mint befektetés

Tibeti hangtálakat egy életen át, generáiókon keresztül érdemes megtartani. Elsősorban a gyógyerő, másrészt a kialakult harmonikus kapcsolat, valamint a létrejött szellemi és érzelmi kötődés miatt.

Mindemellett azonban befektetésként is lehet rájuk tekinteni.

A régi hangtálak iránti kereslet növekedése és a csökkenő kínálat következtében az antik hangtálak felvásárlási árai - és ezzel együtt a kereskedelmi eladási árak - egyre magasabbakká válnak. További értéknövelő tényező, hogy a nemesfémek világpiaci árának növekedésével együtt a hangtálak ára is egyre magasabb lesz.

Így nem csoda hogy a terapeuták mellett egyre több gyűjtő is megjelenik vásárlóként a piacon, hiszen tudják, ha a régi hangtálak beszerzése forrása hamarosan elapad úgy a forgalomban lévő antik hangtálak árai drasztikusan megemelkednek majd.

Nemcsak a régi hangtálak tulajdonosai, de a most új hangtálakat vásárlók is részeseivé válnak ennek a gazdasági folyamatnak. Most újonnan beszerzett hangtálaik két-három évtized múlva a várható áremelkedés mellett koruk miatt is értékesebbé válnak a majdani újonnan készült hangtálakhoz képest.

<<VISSZA A FŐOLDALRA

 

Hangtálak és hangterápiás eszközök utánvétes szállítással megrendelhetők e-mailben vagy telefonon.
Előzetes telefonos időpont-egyeztetés mellett budapesti bemutatótermünkben (Budapest VI. Lovag u. 14. Kapucsengő: Hangterápia)) azonnali vásárlási lehetőséggel fogadjuk az érdeklődőket.
Telefon és fax: 76/475-759
Telefon: 70/526-4242
E-mail: legators@t-online.hu

A weboldalon megjelenő valamennyi információ tájékoztatásul szolgál, s nem feltétlenül azonos az egzakt tényeken alapuló modern orvostudomány konzekvenciáival. Legjobb tudásunk és szándékunk alapján adjuk közre az oldalon szereplő szövegeket továbbgondolás és az érdeklődés felkeltése céljából, ugyanakkor semmiféle felelősséget nem vállalunk az információk esetleges hiányosságai, pontatlanságai és elírások miatt. Az oldalainkon feltüntetett valamennyi információ felhasználása az olvasó saját felelősségére történhet, az oldalon leírtak alkalmazásából fakadó esetleges közvetlen vagy közvetett károkért semmiféle felelősséget nem vállalunk.

Kulcsszavak: hangtál, tibeti hangtál, nepáli hangtál, kínai hangtál, buddha tál, zen tál, chakra tál, csakra tál, meditáció, hangterápia, rezgésterápia, hangmasszázs, sejtmasszázs, lábtál, szívtál, univerzális tál, gravírozott hangtál, díszített hangtál, kalapált hangtál, talpas hangtál, kínai varázstál, hangtál szet, hangtál készlet